nedus futás

2011.09.18 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:29:10

Távolság

35.5 km Szint: 900 m

Tempó

05:54 p/km (10.18 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
164

Edzésleírás

 

                                Hegyifutó Magyar Bajnokság , Piliscsaba

 

   Vasárnap a MAHFUSZ ( Magyar Hegyifutó Szövetség ) tartotta országos bajnokságát az XS2-vel karöltve , a Terep Duatlon OB-val együtt . 

   Mivel a rövid távú OB-on már részt vettem Visegrádon , egyértelmű volt , hogy a távban hozzám közelebb álló hosszú távon is ott legyek . A verseny központ a Pázmány Péter Egyetem területén volt , ott volt a Rajt/Cél terület is . A verseny 5 db 7 km körön volt . Körönként kb .1.2 km szilárd burkolat is volt , a többi pedig egy elég technikás , de nem túl szintes erdei-mezei terep volt . A rajtnál látszott , hogy ez akár lehetne terepfutó OB is , ott volt Carlos , Athos ( a miskolci ) Varrrga  Józsi , Kopi Zoli , Csanya stb. , a lányoknál Femina és Hiver képviselte a női szakaszt . Mivel a duatlonos mezőnnyel egyszerre rajtoltunk elég szép számú volt a létszám . A pálya kijelölés , az irányító emberek száma és helye teljesen eltévedhetetlenné tette az útvonalat . Főleg , hogy a második körtől már tudta az ember , hogy merre kell haladni . sejtettem , hogy rendes tempóban fogunk kezdeni , de mikor 1 km-nél 4:05 volta az idő , úgy éreztem , hogy itt az idő kicsit visszavenni az iramból . Az útvonal jellegéből adódóan volt egy rész ahol lehetett látni a szembe jövőket  , ez jó alkalom volt felmérni a helyzetünket . A második kör fénypontja egy hatalmas „ nyomjad Nedus „ kiálltás volt , ami bezengte az egész völgyet . Ha a hangot nem is ismertem volna meg akkor is egyértelmű volt egy vigyorgó alak , akivel a kör találkozási pontján összepacsiztunk  , Csanya .  Egyre nagyobb lett a meleg , lévén 11 órás rajt volt , és a pályának volt elég sok szakasza ami teljesen nyitott volt , tűzött a nap ezerrel . Itt már éreztem , hogy nem volt túl jó ötlet a csupán fél liter folyadék amit hoztam . Két frissítő állomás volt , egy a kör végén egy pedig az erdőben nagyjából félúton . Számomra kicsit szegényes volt az ellátás , ez erdein csak víz volt , a kör végin volt valami izo tea is , azt nem mertem megkóstolni . Hiányzott ( nekem ) a csoki , valami sós keksz/ropi , esetleg izó vagy/és kóla .  A negyedik körben hírtelen előttem termett Athos ( a miskolci ) aki gyomor gondokkal küzdött . Nem sokára utol értem Kopi Zolit aki szintén komoly gondokkal küzdött . Úgy látszik a meleg mindenkit megviselt ( utólag Carlos is elmesélte , hogy az utolsó körben már elég rosszul volt )  . Engem az ötödik kör elején ért utol a nagyon kevés frissítés hatása : a szokásos hányinger , szédülés . Már csak arra tudtam figyelni , hogy valahogy tartsam a helyzetemet és valami féle futó mozgást imitáljak . Ez nem mindig sikerült maradéktalanul . Már eléggé vártam a célba érkezést , de a kellemetlen érzések , rossz közérzet miatt nem volt bennem semmi igazi öröm , elégedettség sem , hiába lettem végül is harmadik elrontotta az utolsó kör vánszorgása ezt .

    A táv 35.5 km volt , én 900 m szintet mértem és 3:29:10-et .

Összességében jó kis verseny volt , jó szervezéssel és lelkesedéssel . Valószínűleg ha jobban beleéreznek / tanulnak a terepfutásba a MAHFUSZ-os fiuk –lányok még jobb , még szinvonalasabb események születnek itt is . Talán akkor több terepfutó is elcsábul egy-egy ilyen versenyre , mert biztos vagyok benne a tovább lépéshez , fejlődéshez erre is szükség van .

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 35 00:00 0.00 1750 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Boszi72 képe

Boszi72 4624 napja

Hej, nehogy már szomorkodj!!!! Nagyon jó időt produkáltál és ahogy írtad, másokat is megviselt a meleg. Nagyon szép az a 3. hely, hidd csak el, én szívből gratulálok! Gyere a Börzsönybe, ott hűvös lesz!:-)

pátyalso képe

pátyalso 4624 napja

Gratulálok,Nedus Szép volt! 

Szerintem is ebben az évben elindultak a dolgok,sok újdonság van ,majd kiforrja magát hamarosan:)

yoyo képe

yoyo 4625 napja

Gratula neduskám a  szép eredményhez :)) Igen kemény iramot mentetek nem csoda,hogy ürültetek is rendesen ;) úgy ültetek ott a padonmint a verebek :) Látszott,hogy mindenki odatette magát rendesen .

Azt írod,ha jobban beleéreznek a szervezők ... a baj,hogy évek óta nem éreznek bele ,folytón csúszik a rajt,és az eredmény hírdetés  ,,pedig szerintem maguk a szervezők is futnak. Túl sok a program szerintem ,sok a meló ..

 

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!