nedus futás

2012.04.01 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:56:32

Távolság

42.6 km

Tempó

04:09 p/km (14.48 km/h)

Pulzus

Átlag
147
Minimum
0
Maximum
157

Edzésleírás

 Na , aludtam rá , kicsit átgondoltam :

Nagyon korán ( talán túl korán is ) odaértünk Pozsonyba . Hála Gábor helyismeretének , rögtön és közel találtunk parkoló helyet . Percek alatt megkaptuk a rajtszámokat ( nagyon kedves és udvarias volt mindenki ). Egyébként is kellemes társasággal utazhattam , Harsányi Zsuzsi ( Ironman) , Gábor és Péter barátommal .

A bemelegítés viszont kicsit rövidre sikeredett , mert sok ismerőssel futottunk össze ( Szasza , Híver , Lúdtalp , Future stb. ) Repülőkre sem jutott már idő és hely , mert rossz irányból akartunk beállni a rajtba  , és így átkellett verekedni magunkat a tömeg nagy részén , és a rajtig nem is jutottunk eléggé előre .

   Elég hideg volt ( 2 ' ), de legalább lassan kezdtünk , mert kb. 1 km-ig nagy volt a tömeg . Kis kanyargás után felfutottunk az első hídra és átmentünk a Duna túlpartjára . Ott következett egy 6-7 km-es majdnem teljesen hátszeles szakasz . Nehezen tudtam eldönteni , hogy milyen iramot fussak itt . Könnyedén ment a 3:50-es átlag . Próbáltam a hátszeles rész végéig utolérni egy nagyobb bojt , mert sejtettem , hogy  kemény rész fog jönni . Ez sikerült is , de nem volt könnyű a csapatban ott maradni , mert a széllökések változásával egyetemben változott , lüktetett a tempó . Itt kezdett el szakadni egyébként a hó is .  Megpróbáltam velük maradni , ez azért néha azzal járt , hogy magasabb volt a pulzusom a kivánatosnál . Dilemma elé álított ez , bevállalom a keményebb tempót , vagy futok tök egyedűl...Végül is maradtam velük .

  Kb. 18 km-nél értünk vissza a városba , itt következett egy kanyargós , nehéz szakasz . Sok macskakő , kis sunyi emelkedők , villamos sínek és sok-sok szűk kanyar . Tulajdonképpen végig jártuk e teljes belváros minden kis utcáját . Itt azért éreztem , hogy a második körben már sokkal nehezebb lesz !

  A félaratonisták és a váltósok benyaradtok a célhoz , mi pedig indultunk a második körünkre . Féltávnál 1:23:50-nél haladtam át . A hátszeles részen próbáltam felvenni a tempót , ez nagyjából 28-29 km-ig sikerült is . Idáig semmi gondom nem volt , könnyen ment a futás , és fejben is egyben voltam . Viszont elkezdett aggasztani a tény , hogy tök egyedűl futottam itt , se elöttem se mögöttem senki , egy-egy futó a távolban . Valószínüleg ez az agyalás sem segített megoldani azt a problémát amivel 30 után szembesűltem : kezdek kiürűlni ! Próbáltam én frissíteni már korábban is , de a jéghidegre hült vízből csak egy-egy kortyot tudtam letuszkolni . Kóla nem volt , az ismeretlen izót meg nem mertem meginni . 32-nél megis álltam , lenyomtam egy zselét , megittam az összes frissítőmet és próbáltam a vízből is minél többet lenyomni . Ezután volt pár kili vánszorgásom , amikor 34 körűl valahogy ktisztult a fejem . Pillanatok alatt átértékeltem az egész dolgot és úgy döntöttem , hogy elengedem ezt a futást . Hiszen nem azért jöttem , hogy végig görcsöljem , szenvedjem ezt a napot ! Nem ezért futok ! Itt , egy bringa úton , talán a legszebb részén a versenynek , fák és mezők között egy gáton kezdett újjra menni a futás . Meghalottam a madarak csicsergését , a kis folyó zúgását és még a szél hangját is megszerettem . Nem mondom , hogy jól esett , sőt ! Fájt már mindakét combom , ráadásúl a vacak jobb térdem is is " megszólalt " . De fejben rendben voltam és nem érdekelt már a tempó és apulzus . Csak futottam és próbáltam beleolvadni a természetbe. Ez a városi részig nagyon jól is ment . De itt jött szembe Réka ( Hiver) és ez nagyon-nagyon sokat jelentett lelkileg !!! Futott velem valamennyit és ez megadta az energiát az utolsó , kissé utálatos , nehéz szakaszra ! Itt a rengeteg japán túrísta nagyon lelkes szurkolása lendített át az utolsó nehézségeken .

 Nem voltam boldog igazán a befutónál , de legalább beértem . Valahogy megoldottam a dolgot , de sok minden elszúrtam . Talán jobb lett volna Józsi barátom tanácsát követnem , és az első 20 kilin 4:00-4:05 átlagot menni . A fissítést is elszúrtam , de én egyszerűen hidegben képtelen vagyok hideget inni . Sőt , valahogy megemészteni sem tudom rendesen . Viszont már az utolsó 5-6 km-ben már elkezdtem tervezgetni a következő időszak edzéseit . Van mit kijavítanom , de talán nem rossz az alap , ahonnan indulok majd .

Részidők :  5 km : 19:13 , 10 km : 38:26 , 15 km :58:09 , 20 km : 1:18:11

          25 km : 1:38:16, 30 km :1:59:13 , 35 km:2:22:06 , 40 km : 2:44:57

http://www.sportsofttiming.sk/OfficialResults/2012/csob2012_maraton_abs_muzi.pdf?201204.01.06.07

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:56:32 42.6 04:09 14.48 0 0 157 147
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

20 hozzászólás

Huszárlány képe

Huszárlány 4359 napja

Gratulálok!!!

Boszi72 képe

Boszi72 4427 napja

Ez szép menet volt, kemény küzdősre sikeredett de ebben is csak fejlődik az ember, ez is beléd épül. Következőre még jobban megy majd, de én így is nagy tisztelőd vagyok, úgyhogy gratulálok szívből! Az pedig, hogy a gondok után fejben helyre tudtad tenni a dolgokat, na, az csak a nagyok erénye!:-)

picikata képe

picikata 4428 napja

Gratulálok Nedus!

Az időjárás nem volt most kegyes hozzád, de tudod a megoldást,hogy a következő olyan legyen amilyet megálmodtál! :)

Hajrá!!!



bugbite képe

bugbite 4428 napja

Gratulálok! A hideg és a szél miat biztos jópár perc benned maradt, majd legközelebb! Ez így is egy csodálatos idő!

mtraining képe

mtraining 4428 napja

Gratulálok! Talán ez most nem az lett, amit hosszú hónapokon keresztül terveztél, de, egyrészt nagyon közel van hozzá, másrészt ilyen szar idöben ez egy nagyon jó eredmény. Lesz még verseny tavasszal :)

rudeboy képe

rudeboy 4429 napja

Fogadd ismételt gratulációmat!!! Nagyon szépen megoldottad a problémákat a verseny közben, ez azért nagyon nagy fegyvertény!!! A következő versenyen minden stimmelni fog!!! :)))

running Laca képe

running Laca 4429 napja

Gratulálok!!

lacika76 képe

lacika76 4429 napja

Gratulálok! Figyeltelek, hogy hol vagy a Vivin, de eszembe jutott, hogy Pozsonyra készülsz, és az ugyanezen a napon van. Én is szeretnék ilyen távot is tempót futni pár év múlva. Addig is, és utána is te leszel az egyik példaképem! :-)

Hiver képe

Hiver 4429 napja

Gratula itt is! Legyél büszke erre a futásra, nagyon durva körülmények voltak (ilyen viharos szél kevés versenyen van! + hideg + a hó is) és te összeraktad! Problémák mindig vannak, meg kell tudni oldani közben, és ez sikerült :o) És most már azt is tudod, hogy 3 órán belül bármikor futsz, már csak az a kérdés, hogy mennyivel ;o)))
Én 14, 24 és 34 kilinél szoktam gélezni, tervszerűen. Akkor már késő, amikor úgy érzed, baj van - illetve látod, kellett hozzá 2 kili, hogy rendbe tegyen... Lehet hogy neked is legalább 2-t kéne tolni egy maratonon?

B_Csaba képe

B_Csaba 4429 napja

NAGY TISZTELŐD VAGYOK,így kell ezt csinálni, szép volt, GRATULÁLOK!!! (micsoda tempóóóó,óóóó)

Gida képe

Gida 4429 napja

Azért ha azt nézzük nemrég még 20fok feletti idő volt, ott meg havazás 2 fok...átértékelődik minden az emberben. Végül a féltávhoz képest 9percet lassúltál a második felében...de megvan a 3órán belüli !!!! Klassz nagyon !!!! Grat !!!!

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4429 napja

Semmi gond nincs az edzéseiddel, sőt a formád is remek (hozzám képest is jobb, ebben biztos vagyok), egyszerűen az időjárás nem igazán kedvezett most Neked, a szél és a hideg egyszerre. Nekem pl. a 20+ fok jött volna rosszul, abban kikészültem volna könnyedén.

Gratulálok ahhoz  is, hogy fejben így egyben maradtál a végén is, ez a tapasztalás még jól jöhet a későbbiekben.

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4429 napja

Gratulálok!
Király vagy!

KerCsaba képe

KerCsaba 4429 napja

nagy gratula!

P. képe

P. 4429 napja

Húúútúúúú!

3 órán belüli maraton!!

G.

P.

Gida képe

Gida 4429 napja

Grat! Én is visszanézek az biztos. :)

gergő képe

gergő 4429 napja

Jihaaaaaa ezt odatetted szepen!! Gratula!!!!
korpaZASZ képe

korpaZASZ 4429 napja

Sajnálom, hogy nem találkoztunk, pedig kerestem és meg is találtam a 159-est, de elnéztem egy számjegyet.

Jó pihenést, nekem is 42.5öt mért a Garmin egyébként.

pg képe

pg 4429 napja

Gratulálok! (a többit már megbeszéltük)

yoyo képe

yoyo 4429 napja

Húúúú meg Hóóóó..vagyis hú meg haaa :)) De Szép  volt nedus ,nem semmi eredmény ! Jó pihit és  regenerálódást !.

Holnap majd visszanézek ;)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!