zoles73 futás

2012.04.15 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:36:33

Távolság

21.2 km

Tempó

04:33 p/km (13.17 km/h)

Edzésleírás

Vienna City (fél)Maraton 2012

Honnan is kezdjem...

Ősszel - mikor még kedvezőbb az ár- regisztráltuk magunkat a Bécs félmaraton 2012 (VCM)-re, mint a tavaszi futóidény egyik nagy versenyére, a mosonmagyaróvári Struccoknak már több alkalommal is sikeresen teljesített "nemzetközi" megmérettetésére, így a terv már akkor felállt. A versenyre végül hárman mentünk (Takács Laci, Tóth Ati és jómagam) , a többiek már korábban Pozsonyban ill. a Vivicittá-n Budapesten debütáltak.

A felkészülés kissé eltérő volt:Laci csak a hidegek után kezdte újra a futást, de fokozatosan feljött a korábbi szintre, Ati egyéb okok miatt most kevesebbet készült,mint a korábbi versenyeken, jómagam keményen "végigdolgoztam" a telet, majd 1.5 hónapja a résztáv edzések világába is belekóstoltam Laci "mentori" segítségével a gimipályán töltött látszólag monoton - de mégis izgalmas- körözések során (folytajuk).Úgy érzem sokat fejlődtem tavaly óta(de nem eleget).

Szombaton, reggeli átmozgató futás után elutaztunk: a Messe centrumban vettük át a rajtszámot, chip-et, repi anyagokat , metrójegyet vettünk stb., megnéztük a hatalmas kiállítást(cipők, időmérő eszközök,ruházat, energia-frissitő italok, fehérje stb. porok, önkéntes orvosi vizsgálat,állapotfemérés, légzésfunkciós vizsgálat, lábboltozat nyomási teszt stb.minde ami a show-hoz kell), melyen már érezni lehetett hogy mekkora volumenű rendezvényen fogunk részt venni: ~37.000 fő feletti futó, több mint ~750 magyar részt vevő(tavaly kb. 500 magyar futó) volt végül. A színpadon pár méterről hallgattuk a Gebrével készült élő interjút, testközelből csodálhattuk, hogy ez a "kis" ember, alig 160cm magas mire képes -nagyon szerény, jókedvű ember benyomását keltette: azt mondta jövőre a családját is hozza, és turistaként is megcsodálja majd Bécs városát. Miután minden iso italt, gyümölcsöt sikerült végimustrálni hazamentünk hogy még egyet aludjunk a versenyre.

A verseny napja: korán keltünk és a minket kísérő "lányokkal" kitöltve az ülőhelyeket indultunk kellemes, bizsergő izgalommal, versenydrukkal. A parkolást a tavalyi rajthelyhez közeli ucában terveztük, de pont az orrunk előtt zárták le az utat, igy kis tanakodást követően kissé távolabb sikerült is.Viszont tervezetten öltözködni, pakolni stb. nem sikerült tökéletesen... kereseni kellett a metrómegállót, igy időben megcsúszva a lányoktól "könnyes" búcsút vettünk. Ők elmentek városnéző túrára, sőt a "Stefán dóm"- ban egy rövid imát is elmondtak értünk...

Az öreg Duna megállóban alig bírtunk kiszállni a metrószerelvényből, elakadt a tömeg, de mindenkinek jó kedve volt....ellenőrök is voltak-ez vicc gondoltam...

A starthellyé változott Dunán átivelő autópályaszakaszon a 12 fokos "hideg" fogadott, de nem volt eső, és kp.élénk volt csak a szél, igy nem panaszkodhattunk. Először felöltözve melegítettünk, majd leadtuk a szállítóautókra a táskába csomagolt ruhákat és folytattuk a bemelegítést. Laci csak az egyik ujjának zsibbadását panaszolta, de megegyeztünk, hogy az talán nem gátolja a futásban :) Én végül rövidujjú technikai póló+térdnardágot válaszottam. 20 perccel a rajt előtt hátulról kocogtunk előre a tömegen keresztül a legelső piros szektorba, Ati hátrébb indult. Azt hittem hideg lesz a várakozás, de mint a pingvinek melegítettük egymást. 37.000 ember látványa egy hídon brutális, helikopterek, irodaházakból fotósok-a bécsi klasszikusok, majd az Europe: utolsó visszaszámlálás dala után elkezdődött. Lacival kezetráztunk, sok szerencsét kívántunk, mégegyszer átfutott a fejemen a Struccos és Edzéonline .hu futóbarátok biztatása, majd mentünk a magunk útján. Az első km a kerülgetésé volt, és az alkalmazkodásé a többi futó tempójához hogy ne legyen taknyolás, de nem volt...majd a hídról lefelé a lejtőn egy boldog sprint: az erő velem van.Ezt követően beálltam egy 4.20 körüli tempóra ami szépen ment , a mozgásom, minde ok. volt, jól választottam öltözéket is, 1-2 korty frissitőzés is belefért...12-13km-ig minden tökéletes volt, akkor alattomosan elkezdtem gyorsulás helyett lassulni :(, be kellett látnom hogy a nagy álom nem jön össze , tudtam: elszaladtam az elejét.Igy (nem)kicsit vissza kellett vennem, mert még sok volt hátra...közben a pulzusmérő övemet 3-4x is csak a betűrt poló mentette meg a pottyanástól, így menet közben kellett szorosabbra állítani, visszakapcsolni, mely nem is sikerült elsőre..ekkor elővettem a szőlőcukrot-lesz ami lesz alapon..pár km után kezdtem csak érezni a hatását, a Schonbrunn(15-16km) után befordultunk a Marialhielfer strasse-ra (bocs de németet nem tanultam csak angolt) és 17-18 km-ig patthelyzet volt, nem tudtam váltani, majd 20km-nél a lejtős szakaszon mégegyszer megnyomtam, gondolván pár percet savasan is még tudok futni, így is lett, ekkor már tudtam az 1.35 se lesz meg, de egy PB még kijöhet(hivatalos eredmény még nincs, remélem így is lett). Plecsnit megkaptam, 1 ásványviz után 2 alkoholmentes sör....a zacskóruháról amit csak fel kellett dobni hogy ne fázzzunk sajnos lemaradtam....

A hideg csak a cél után kopogtatott, de annál erősebben, igy azután gyorsan visszamentem felvenni a cuccokat, majd az egyik minisztérium előtt ledobtam még az alsót is, majd fel a sajnos hiányos (indulási kapkodás miatt az autóban maradtak váltósapka, zokni stb.) ruhákat...még utána is fáztam. A többiek is a cél után a hőmérsékleti viszonyokkal küzdöttek, majd nagynehezen csináltunk egy "mosolygós" fényképet, amin nem is látni hogy fáztunk, Ati a fénykép kedvéért még le is vette a "zacskós ruhát",bár majd meg fagyott.Szóval jól elvoltunk, majd a kocsiban felolvadtunk ,ezt követően indultunk haza jóleső fáradtsággal. Laci jó tempót ment: most ez jött ki, nem PB de jobb mint a tavaly tavaszi, Ati is elégedett volt, mert csak keveset tudott készülni, mégis javított az előző évi bécsi eredményhez képest, én pedig PB-t futottam.Mindhárman egyetértetttünk, hogy van még tartalék, és fejlődési lehetőség, taktikailag is van még mit fejlődni ill. az edzések mintázata is korrekciót igényel.....következő megmérettetés "hazai" pályán 2012.05.20: Szigetköz Minimaraton- www.struccfutoklub.hu Mindenkinek jó futóélményeket!

Üdv:Zoles (Várallyay Zoltán dr.) 

4.21-4.07-4.22-4.19-4.18-4.23-4.20-4.17-4.16-4.22-4.22-4.21-4.28(emelkedő-savanyodás kezdete)-4.44-4.56-4.49(16km.1.10.45-szőlőcukor be)-4.53-4.51-4.54-4.52-4.26(enyhe lejtő,mindent bele, nem adom fel).

969.helyezett lettem, 148-M35 korcsoportban

összefoglalva: PB!!!!!, Álmodozás mehet tovább....lassan járj ,tovább érsz....sok  új tapasztalat.....

Nagyon jó volt a hangulat, iszonyat jól éreztük magunkat(Laci 1.23 körül, Atitlla 2.pár perc is hozta a formáját! Fáradtan ,de lelkileg feltöltődve értünk haza. Mindenkinek jó futást!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:36:36 21.2 04:33 13.17 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

Tündüs képe

Tündüs 4455 napja

Fúúúú, nem csodálom, hogy helikopter hangra elfutottad az elejét....(ez még a profikkal is megesik-Földing Ottó diplomadolgozata-fent van a győri futóklub oldalán....javaslom elolvasni!).

A PB-re nagy gratula és sikeres további felkészülést!

mentősmiti képe

mentősmiti 4456 napja

Gratula ! Ügyes vagy . Nagyon jó eredmény, szinte a Paula szélárnyékában mentél ! Irigyellek ! Ezek után a májusi  házi versenyen gyerekjáték lessz hozni az 1.05-ös időt !

takipaolo képe

takipaolo 4456 napja

Köszi a hozzászolást ... pár nap és megnyugszom, de most nagyon nehéz! PB az PB ... Gratulálok!!!

woksz képe

woksz 4456 napja

Gratulálok!!!!!!!! Nagyszerű eredmény.

Kösz a részletes beszámolót, izgalommal olvastam és majd újra is elolvasom, mert nekem most ez is élmény. Csodálatos lehetett a 37000 futó. Egyébként Tv-n néztem a párizsi maratonnal felváltva.

A Szigetköz-minimaratonra akkor is elmegyek, ha nem tudok futni és gyalog kívánom teljesíteni a távot lehetőleg 2 órán belül.

toncsofia képe

toncsofia 4457 napja

PB!!!!! Szuper!

RemAti képe

RemAti 4457 napja

Gratulálok!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4457 napja

Azt a mindenségit. De szép. Gratulálok. Szuper vagy. 

Ha hamarabb lett volna cukor vajon mennyit javított volna? Az elejét, és a végét szépen megnyomtad.

faxau képe

faxau 4457 napja

Ihaj-csuhaj Gratulálok!!!! Várom a részletest!

jovovich87 képe

jovovich87 4457 napja

Na ez már döfi Zolikám!!! igy kell szépen menni haladni előre!! :) nem lehet egyből 1:35ön belül futni, kell időt hagyni még az évre, hogy tudj javítani! :)

Gratula és most pihend ki magad, hogy folytathasd a felkészülést az év hátralévő részére! :)

Szép volt!!!

stojesz képe

stojesz 4457 napja

SZÉÉÉÉP! Gratulálok!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!