Pepe88 egyéb

2014.05.04 Vasárnap, 23:59:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:00

Edzésleírás

2. háromhetes makróciklus, 2.erős (max) hét


Az előző héttel is elégedett voltam, ezzel is az lehetek. Megcsináltam amit terveztem. Érzésre kicsit visszavettem az 1 ciklushoz képest, amiben túlerőltettem magam, lebetegedtem. Tettem bele pihenőnapokat is ezúttal és ezek kellenek úgy néz ki.


Volt ezen a héten végre 1 Dobogókő, meg Zoliéknak köszönhetően egy iramos kombóedzés. Igazából sok mindent lehetne bele tenni még, jó lenne heti 2 erősítés legalább (törzsizom lehet szintén a másik). De igazából a kondiedzések is újra lehetne kezdeni, de az valószínűleg majd csak később fog bejönni, így is elég jó testem van :p

Lehetett volna szombat este futni, de fáradt voltam a nap végére,kicsit szarul is voltam fizikailag, meg rossz idő volt. Futóiskola sajnos nem volt a héten és a wellness sem volt annyi, mint lehetett volna. De egyszerűen túl sok idő..... Optimálisabb ez így azt hiszem. Jövő hét pihenőhét, akkor majd lehet több wellness.

 

A korábbi ciklushoz képest az változott, az hogy a 4-5 úszáshoz képest ezúttal 3-4 volt. Bringa és futások nagyjából maradtak, kicsiket lépkedek előre ezekből. És ugye elmaradt/törlödött a Józsival a kondiedzés és lettek szabadnapok. Így az ideális!!!


Étkezésem sajnos nem az igazi. Mentálisan nem vagyok túl jó állapotban. Legalább az alvás már helyrejött, nincs az, hogy vagy nem tudok elaludni és mondjuk hajnal 2kor alszok el, előtte 3órán át forgolodok mikor másnap reggel 5kor kelni kell úszáshoz. Apropó hajnali úszás, kevesebbet járok már hajnali úszásra Hajósba, mert már fölösleges. Nincs fedett 50-es se, szóval nem nagyon éri meg, de azért néha jó lenne többiekkel úszni, vonatban...De 25-ösben nincs kedvem szenvedni, meg hajnalban kelni.

Az alvásom szép lassan rendeződik, bár néha még mindig nehezen alszok el, de korábban meg az volt a gond, hogy mindig felkeltem 6-7 körül automatikusan. Ha 11kor mentem aludni akkor is (bár ekkor inkább 5kor), ha 1kor, akkor is. Nem tudtam kipihenni magam, ez volt úgy pár hete, lehet ez is közrejátszott a lebetegedésben. Most már azért néha-néha kipihenem magam, alszok néha éjszaka is 8-9órát, vagy ha nem délután/napközben ledőlök sokszor, ha tudok.

Foreveres vitaminokat újrakezdtem a betegséggel egyidőben és továbbra is szedem. Mióta meggyógyúltam ismét fehérjézek esténként, hátha segít a fogyásban, hogy este csak fehérjepor van, nem szénhidrág.

 

Az összesített hangulatom/kedvem viszont nagyon nem az igazi és ez befolyásolja az étkezést. Sokszor bűnőztem az elmúlt 2 hétben emiatt. Mai bringán arra jöttem rá, vagy hát az jutott eszembe, hogy ez a szezon kuka, szar lesz. Megint nem sikerül (annyit) fogyni (mint szeretnék). Aztán este meg a BL döntő után ismét készült Misikével egy kép és még pufibb vagyok szerintem, mint tavaly. Pedig brutálisan edzek elvileg...Viszont már tudom azt hiszem mindent, hogy hogyan mit kéne és néha be is tartottam, mikor épp úgy voltam.

Tavaly nyári időpontot kéne visszahozni, Ózd előtti hangulatot, akkor 100%-os voltam. Most csak úgy 50% vagyok fejben. Időben azért biztos fejlődni fogok versenyeken, de az idei első verseny szerintem nem lesz igazi (Baja). Talán a szezon második fele, másik versenye jól fog menni (Fadd). Akkor úgyis nyár vége lesz és a nyarat imádom, nyarak jók szoktak lenni. 

 

Meg hát úszni ugye továbbra sem tudok, hiába fejlődtem elvileg, továbbra sincs esélyem jó bolyt kifogni. De bukóforduló technikája már megy és azért fejlődtem, letettem az alapokat, amire jövő évben ráépíthetek. Csak akkor suli mellett kíváncsi vagyok lesz-e ennyi időm/energiám edzeni. Kötve hiszem... Futáson is messze vagyok még sokaktól,de talán ebben a szezonban sikerül majd ismét fejlődnöm ebben. Meglátjuk. 

 

JÖVŐ HÉT PIHENŐHÉT!

Kevés edzéssel, úszófelmérővel, 2km maxos futó felmérővel felvételihez, 10km-es versenyfutással hétvégén, jógával, masszázsal, felvételi alkalmasságira speciális edzéssel leginkább. Ez adja a keretet. 

 

Összeshasonlításként

1.ciklus, 1.hét: 21h

1.ciklus, 2.hét: 19h

2.ciklus, 1.hét: 16h

2.ciklus, 2.hét: 16h

Edzésszakaszok

Idő Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!