Dex Úszás

2013.04.09 Kedd, 15:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:30:00

Távolság

2.6 km

Tempó

34:37 p/km (1.73 km/h)

Edzésleírás

25ösbe kicsiknek úszóverseny, szervezésben Laci és többiek közreműködnek, így nem volt edzés, ezért kis technikázás és gyakorlás mellett döntöttem. Dani reggelre meglepett egy rövid Speedo úszónadrággal, azt is kipróbáltam.

 

Min. 500m gyakorlás, majd írom mi

 

50m gyors fejessel  -  28,4"

50m pillangó fejessel - 32,9"

 

1000m gyors

1000m gyors,de minden fordulónál a hátról mellre fordulás gyakorlásával

 

Első körben belepasszíroztam magam a nadrágba. Combnál kicsit szorított a gumis rész, egész nap nem tudok ebben lenni, verseny számok között meg nem tudom mennyi időm lesz és hogy mikor lehet leghamarabb visszavenni. Délután Anitát boldogítottam és nevetettem meg zseniális de sokkal inkább páratlan technikámmal :D Viszont teljesen újszerű módszert is alkalmaztunk, méghozzá a megrémisztést.  Ehhez csupán le kellett videóznia ahogy úszom és megmutatni nekem. Szörnyű :D És hogy pár vicces és egyben borzasztó technikai megoldásomat mennyire nem érzem belülről az ledöbbentett. Pille és mell még majdnem nemrossz kategória ha figyelek. A hát és a gyors már kevésbé. Így próbáltam erre figyelni, de 7végéig ezeken úgy se tudok már változtatni. Viszont Anita gyakoroltatta a fejest jó párszor, plusz delfint. Ezután meg fordulók. Jó sok idő elment ezzel, de azért hasznos volt. Delfinezésem még nem az igazi, de azon tudok javulni még. Mellen viszont én nem csinálok delfint lehúzásnál (régi iskola) így azt is kell még szoknom, hogy mikor hogyan teszem rá. Arra sok esélyt nem látok, hogy valaha is szépen ússzak, de fejlődni azért még tán tudok.

 

Sok rövid sprint után kedvet kaptam egy 50m-hez. Anita lemérte, így legalább a legutóbbi vélt 28,4et ténylegesen is megúsztam. Csapnivaló csapkodással :) 1-2perc pihi után pedig pille. Erőt nem éreztem, az időn meglepődtem, főleg hogy 50pillén a nevezési időm 33,3.

 

Amúgy a versenyszámok:

  • péntek: 400gyors + 200vegyes
  • szombat: 100vegyes 50pille+gyors 100pille+gyors.

Van amin igen erős idővel neveztem, pilléken szerintem gyengékkel. Még lehet módosítom (éjfélig).

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:30:00 2.6 34:37 1.73 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

necromedve képe

necromedve 4100 napja

Nem szépen kell, gyorsan. :D Az meg megy.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!