Dex Úszás

2013.06.01 Szombat, 15:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:19:00

Távolság

1.5 km

Tempó

12:40 p/km (4.74 km/h)

Edzésleírás

Triatlon rövidtávú Elit OB, Amatőr kupa - Balatonfüred



Kis előzmény: tegnap elmaradt mind az átmozgató edzés, mind a nyújtás. Este jutott eszembe az is, hogy egész nap sok folyadékot akartam volna inni. Reggel nem sikerült időben indulni, de a deles kompot mindképp el akartam érni, így nagyon kellett sietni, pár másodpercen múlott, de sikerült. Az ismeretlen helyszín persze további izgalmakat jelentett. Ezen a napon már figyeltem a folyadékbevitelre. Verseny előtt megvettem a neoprént. Jó hírként ért, hogy nekünk is 1500m lesz a táv. Vízre 17fokot mondtak. Innen jön akkor az amatőrségem. Nem hiába indulok még itt :) Összevissza bm, de leginkább semmi csak kapkodás. Kipróbáltam a bringát és a necces helyeket, mert bár sütött a nap de néhol nedves maradt az út. Persze a későbbi eső miatt, mindenhol veszélyes volt :) Ezután kicsit kocogtam, majd irány depó. Az autó és a központ jó pár 100m távolságra. Itt hibáztam, mert úgy döntöttem h előbb lemegyek depózni, majd vissza fel átöltözni és megint le. Persze a plusz kör sok időt jelentett és ezért siettem. Rutinból a megszokott úszószemcsiért nyúltam, pedig az újba akartam, az nem párásodik, jól láttam volna benne. Rajt előtt még el kellett mennem wc-re, majd ezután felvenni a neoprént. Ami új volt és szokatlan így sok idő elment vele. A stresszes szitu miatt elfelejtettem meginni a kis energetizálós italt. Ezekből következik, hogy se úszni se gimnasztikázni nem tudtam. Azaz szinte bm nélkül álltam oda.

 

És akkor a verseny első számáról, az úszásról. Mólóról kellett fejessel (aki akart indulhatott talpassal is). Elvileg lett volna egy kölcsön plusz úszósapkám, de végül nem. Nem csak a fejes miatt lett volna jó, hanem mert nagyon hideg volt a víz.Emiatt újabb kis idegesség. Másik pedig a szemcsi. Ebbe mindig teszek kis vizet és ha párásodik akkor megrázom és akkor jó egy ideig. Rajtterületen viszont nem tudtam bevizezni, néztem nézőket, hátha van vkinél víz, mert akkor kérek, de nem (mólóról nem tudtam lenyúlni a vízig). Így próbáltam többször nyálazni, így nem párásodott ellenben nem is láttam élesen. Ez úgy összeségében azért borítékolta a "jó" úszást/versenyt. De most már legyen rajt.

 

Rajt. Elit férfi és női mezőny első körét meg kellett várni, majd duda és hopp. Fejesnél a szemcsi fennmaradt, egy jó pont. Víz iszonyat hideg, sok rossz pont. Kézfejem, lábfejem "lefagyott" de a fejem is fázott. Egy szilikonos sapi nem volt elég. Viszont a neoprénben nem fáztam. Nem mondom, hogy szuper volt, mert nem volt idő rendesen eligazgatni, így csak jobbra volt kényelmes levegőt venni (mondjuk alapból arra veszem, csak néha jó váltani), plusz sztem a nyaknál a tépőzár ferdén lett odanyomva, így az dörzsölt is. Lendületesen elkezdtem, néztem erre arra és ott vagyok elől. Jobbról Petsuk Zoli, aki aztán beállt mögém. Balról meg Flander Márton, aki Tiszaújvárosban 9"-cel úszott jobbat,majd egyedül tekert és futáson nem érte utol senki, így vele akartam volna úszni, de nem sikerült, nem bírtam a lábvízén maradni. Nem ment jól az úszás, próbáltam nyomni, de nem esett jól, mondjuk bm. nélkül ritkán tudok úszni. Első kör után ki a partra, majd futni egy 50m-t és vissza fejessel. Itt se tudtam merre kell menni, máskor mindig mindent benézek előre, szerencsére nem lehetett eltévedni :) 2.körben próbáltam felzárkózni de nem sikerült, viszont lehet, hogy ott nem nőtt a távolság. Itt kicsit bemelegedve már jobban ment, de nem esett jól továbbra sem. Bringán Pestuk Zoli azt mondta, hogy az eleje neki csak lendületes volt végére viszont majdnem kiszakadt. Na igen, mondom én hogy próbáltam erősíteni. Tiszaújvárosi remek depózás után itt viszont katasztrófa. Kezem kicsit le volt fagyva, itt kitapintani se volt egyszerű a neoprént, pluszban bénáztam, így a bringához érve, nem hogy a derekamig nem tudtam letűrni, akkor tudtam csak a zipzárt lehúzni, azaz fel, mert ezen fordított. Egyik kezemnél finomkodtam, így az alig akart kijönni, másiknál már erősebben húztam, az sima volt, meg a láb is. Másik okosságom, hogy a bringás cipőt is benn vettem fel, nem a bringára tettem. Ez mondjuk lehet jó volt, mert kitolás után egyből meredek macskaköves emelkedő jött, csak ugye addig kifutni bringás cipővel volt nehéz, illetve óvatosan kellett. Petsuk Zoli persze ekkor már rég kiment, lehet már vagy fél perce :)

 

Ami viszont elszomorít, hogy az elit mezőny 1,5-2perccel úszott jobbat, mint én!! Tiszaújvárosban bizakodó voltam, most annyira nem, ez őrült nagy differencia. Még, ha a sok bénázás miatt magamhoz képest gyengét is úszhattam.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:19:00 1.5 12:40 4.74 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!