nedus futás

2014.11.23 Vasárnap, 08:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:00:00

Távolság

17 km Szint: 570 m

Tempó

07:04 p/km (8.50 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
0
Maximum
151

Edzésleírás

    Naszály Trail(nak indúlt )

Az éves pihenőidőszakomat gondoltam megszakítom egy kis terepfutóversennyel . A szervezők ( Zsuzsa és Tamás ) meghívtak ,így természetes is volt ,hogy ott leszek . Iván barátommal ( és a puttyonban Zével , aki önkéntesnek jött a versenyre ) 7-re már Katalinpusztán is voltunk . (rengeteget fejlődött 1 év alatt a kirándulóközpont , egy csomó létesítmény épűlt ! )  Kis bandázás után kis laza bemelegítés és 8-kor Rajt . Gondoltam , az első pár száz métert megnyomom egy kicsit, hogy mire a valódi erdőbe az egynyomsávos ösvényre érünk ne kelljen tolongani . Ez olyanyira jól sikerült,hogy azt vettem észre : az első helyen futok ! Mivel időtlen-idők óta nem futottam hegyen/terepen gyorsan beálltam Szóka-Újhelyi Zoli ( a tavalyi győztes ) és Bajári Gabi ( egy pálya szögesben állt oda !!!!!?) mögé , mégiscsak nem árt az óvatosság . Szépen elfutogattunk így hármasban , de láttam ,hogy nem sokkal leszakadva Varga Józsi és Gyurkó Peti követ . Jól esett a futás , a futhatósabb részeken mindig felértem az első kettőre és eltávolodtam az űldözőktől - de az emelkedőkön ez fordítva működött .Látszott a hegy-futások hiánya és figyeltem a pulzusomra is-150 fölé nem akartam engedni . A Naszály alatti oldalazós kéken ( most nem volt annyira saras , mint tavaly ) nagyon óvatosan mentem,fel is ért Varga Józsi . Együtt mentünk egészen az első ellenörző pontig-Naszály csúcs- . Tök jól esett a futás,fölfelé is 145-48-on tudtam tartani . Aztán elindult az első lejtő ! Már futás előtt elhatároztam óvatos leszek,figyelek a szar bokámra ! Ennek ellenére elkezdtem lefelé döngetni Józsival , 200 m után már fordúlt ki is a bokám . Gyorsan visszavettem , de pár száz méter után megint-most még jobban-ez már fájt is ! na itt a vége ! megálltam , és rögtön eldöntöttem : enyit nem ér egy helyezés sem !!! ( most nézem csak a részidős táblázatot : ezen a ponton ( 8 km-nél )4 perc előnyöm volt az utánam érkezővel szemben...) Vissza ballagtam a csúcsra Csanya-Pepe pároshoz és szoltam,hogy kiszállok . Persze ez nem annyira volt egyszerű : szembe még jött a majdnem komlpett mezőny ( vagy 250 ember ) ráadásúl szinte végig lejtő és néha igen rossz út ! Végül is megúsztam , egy kis dagadt boka-de tapasztalatom szerínt egy kis jég és pihenő rendbehozza !   Most még egy hét lazítás és kezdem a felkészülést a jövő évre ! talán ez egy fontos intő jel volt ! Ne kisértsem a sorsot !!!!!!!!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:00:00 16 07:30 8.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

PecsiPeter képe

PecsiPeter 3462 napja

Ej. Jobbulást a lábadnak!

gergő képe

gergő 3463 napja

na örülök, hogy nem lett komoly baj, végül is jól tetted, hogy kiszálltl, nem érdemes kockáztatni. azért jó volt találkozni!

yoyo képe

yoyo 3463 napja

Neduskám  mikor megláttalak szembe jönni lefele,na egyből gondoltam,hogy csakis a bokád lehet ..láttam én is egy csúnya esést,nem is tudom a srác tovább ment -e végül,de pont a Naszályról lefel az avarral borított köves részen ,nekem is 2x megbillent ,de nekm elég jó  stabil :)

Jobbulást,de mint olvastam "annyira" nem lett nagy baj helyrejön az hamar ;) Láttam a bemelegitésed már ott is csak úgy suhantál !

szaboaron86 képe

szaboaron86 3463 napja

legközelebb az over pilis verticálra menj terepre, ott csak felfele kell futni! :) Jobbulást a bokádnak!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!