lacika76 futás

2016.09.03 Szombat, 20:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:25:50

Távolság

20.1 km Szint: 66 m

Tempó

04:16 p/km (14.05 km/h)

Pulzus

Átlag
162
Minimum
124
Maximum
165

Edzésleírás

2. NN Family Run fm.

 

Helyszín: Budapest Városliget.

Pálya: 4 kör, egy kör állítólag 5.25km volt. A GPS az alacsony lombkoronák miatt össze-vissza mért, így a valós távot nehéz pontosan megmondani.Valahol 20-20.5 km környékén lehetett, de nem 21.5, amire meg lett hirdetve! Az elesje picit lendületesebb lett, mint a vége, és a nyílt részeken 4:10 körül mentem, így 20.1km körül lehet valahol a reális. Erre kis is jött a 4:16-os tempó.

Magát a futóútvonalat nem szeretem, mert sok helyen igen rossz minőségű az aszfalt. Az élményt javítja, hogy nagyon szép épületek mellett, kellemes esti hangulatban futhattunk (egyik oldalon a Vajdahunyad vára, majd a körúton esti bulizók kellemes hangulatban, de ott volt még a Hősök tere, a műjégpálya fölötti híd). A legkomolyabb a cél előtt vaksötétben futott párszáz m volt. A fáklyákat ide kellett volna tenni!

Szervezés/frissítés: a start időpont eltoláson kívül más gond nem volt. Több frissítőpont volt. A hangosbemondóba igen gyakran bemondták, hogy kinek merre kell futni. Ez picit már túl informatív is volt. :-)

Terv: erős edzés, 4:16 körüli egyenletes tempóval megfutva. Nehezítő tényezők: volt egy kis megfázás, így a fizikai állóképesség kicsit csökkent. Pozitív (motiváló tényezők): a környék hangulata, esti kellemes levegő és városi élet.

A verseny: mivel nem készültem komoly frissítéssel (1 gél indulás előtt 25 perccel, plusz előtte még 1+1 banán), nem terveztem csúcsot futni, csak egy felmérő futást terveztem. Nem volt teljesen ideális a pályavezetés miatt (sok fordító, kicsit hullámos, és az aszfaltfelület (néhol kőlapos) sem volt kedvező), ennek ellenére próbáltam stabilra futni (pulzus: 158-165 között: ideális). Ez sikerült, csak az a fránya GPS. 

Nagyon könnyű kezdés volt (ez köszönhető a jó bemelegítésnek, a jó rajtpozíciónak, és a hűvösebb esti levegőnek). Az első kör egész jó lett, a második végére egész jól bemelegedtem (ráéreztem a tempóra). Mivel általában ezután szoktam géllel frissíteni, kíváncsi voltam, mi lesz ezután. Volt némi lassulás, de egész jól tartottam a tempót továbbra is. Az utolsó körben az utolsó frissítésnél kicsit éreztem az energia-pótlás igényét, így ott kólát kértem. Már nagyon kellett figyelni, hogy hova lépsz, mert kifutott lábakkal a sötét szakaszon könnyen esés lehet, de nem volt gond. Volt itt olyan is, hogy egy csöves félig besétált a járda közepére, majd vissza. Nam most ha őt elkapom 4:20 körüli tempóval, annak nem lett volna jó vége. :-)
Az egy kólán kívül csak vízzel frissítettem. Ez volt több helyen is, nem volt gond.

Jól megfutott verseny volt, egy igen technikás pályán, de szerintem a Wizz-Air-en nem fogok tudni bemenni 1:30 alá.

Sajnos a cipő ragasztása miatt szépen kikezdte a jobb kisujjamat, és a mellette lévőt, de ez a versenyen minimálisan hatott a performanciára.

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 12 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 2838 napja

Akkor kössétek fel a gatyót! :-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 2838 napja

Nagyon helyes!!! Jőn Lassukapitány is, sőt kihívtam egy versenyre! Ha jössz persze megpróbálunk majd megszorítani, vagy lehagyni.....:)

 

lacika76 képe

lacika76 2840 napja

Köszi! A pálya hosszával gondok voltak, így nehéz reális eredményt nézni. Erre jobban odafigyelhettek volna a szervezők!

Még nincs jövőre semmi tervezve, így akár lehetséges.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 2843 napja

Ez egy szuperjó futás volt!!! nagyon alacsony pulzuson, szerintem egy kellemes 10-15 fokon igen jó esély van az 1.25-ön belülre....Rotary Félmaraton Debrecen 2017.március vége.........jössz?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!