lassukapitany futás

2016.08.06 Szombat, 10:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:49:45

Távolság

28 km

Tempó

06:04 p/km (9.90 km/h)

Edzésleírás

Bevallom, abszolút nem ez volt a tervem a hétre. De ha már így alakult, akkor egy jó kis hosszú futást akartam. :D Össze is jött. :D

 

Az elején esett az eső, kb a 2/3-án a futásnak. Iszonyúan szeretem az esőben futást, kicsit kár, hogy nem hamarabb ébredtem, mert akkor az egész úton esett volna. :)

 

Nos, az elején még bazira bennem volt a hét heve. Hú, nagyon para egy hetem volt, kb 2 percet ha voltam komfortzónán belül, de basszus, tökre érzem, hogy mennyit fejlődtem. :D Iszonyú jó volt, no meg iszonyúan félelmetes is, ellenkezni a többi vezetővel, kitaposni, hogy az én terveim szerint alakuljanak javarészt a dolgok. Bevallom sokszor csak ezért voltam olyan heves érvelő, mert totál be voltam tojva. :D

 

De szuper egy élmény volt...így utólag visszagondolva. Küzdelem nélkül nem lehet álmokat elérni. :)

 

Na, a futásom elején csak úgy cikáztak bennem a gondolatok. Hm, mondom, ez így nem jó, mert csak a meló jár az eszemben, akkor nem szellőzök ki. :) Erre gondoltam egyet, letértem a szokásos útról, jól be az erdő ösvényeire. :D Fogalmam sem volt, merre megyek, de azt akartam, hogy az agyam tanuljon új utakat a futásban is, és össze tudjam szedni a fókuszomat, ne csapogjak már annyira fejben.

 

Ja, vizet vittem, meg a High-Tech Salamon futós hátizsákom is, meg kaját is. Most technikai póló volt rajtam, nem a szokásos kinyúlt pamutok. No, meg baseball sapka, az eső miatt. Úgy néztem ki, mint valami pro. :D Még az is frankón látszott, mennyire vékony lettem, pedig ez a kinyúlt pamut pólókban nem látszik.

 

Szóval jól el is tévedtem az erdőben. Aztán egy dombtetőn volt egy írtás sáv az áramvezetékeknek. Na, ott kikukucskáltam, és kinéztem merre vannak házak. :D Mondom, akármilyen lakott terület is, akkor is lefutok oda, és majd csak hazajutok. :D

 

Persze hazajutottam simán.

 

Akkor tűnt fel, mennyire gyorsan futok, amikor egy fiatal srác sprintelt a vonathoz, de nem volt gyorsabb, mint én. :D No, meg volt egy másik futó is "Budapest Maraton" pólóban, őt is leellőztem. Persze ezek már itt a városban voltak.

 

Meg volt egy fiatal roma srác, az meg bicajjal jött mellettem és nézegetett közben. :D Mondom én, olyan voltam mint valami pro. :D

 

Hazaértem végül. Kaja, majd bolt, majd egy jó kiadós hasmars. :D Aztán igyekeztem is fodrászhoz.

 

A fodrász lány aki nyírt megadta még a telefon számát is. Az utolsó kérdése az volt, a szám megadás előtt, hogy akkor most nem vagy kapcsolatban? :D

 

Vicci volt. Amilyen ultra feszült volt ez a hét, annyira jól esett ez a nap eddig. Jó lenne holnap is menni, remélem regenerálódok addig.

 

A tempóm jó lett volna szerintem, de nagyon sokat eltévedtem, tököltem. Segáz, minden út csak addig nehéz és félelmetes, amíg meg nem ismerem. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:49:45 28 03:55 15.31 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

RemAti képe

RemAti 2879 napja

:) Azt elhiszem, hogy a domb futás sokat segít. Maratoni felkészüléshez ennél jobb környék nincsen az biztos.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 2879 napja

Igéretesen hangzik a telefonszámos dolog. Viszont milyen volt futás szempontjából a dolog, mennyire vett igénybe stb....Innen még 14 km a maraton, ennek tekintetében hogyan bírtad, van esély egy jó kis futásra stb...Lényeg tessék kielemezgetni röviden, hogy futás szempontjából milyen volt.

lassukapitany képe

lassukapitany 2880 napja

Köszi! :) A linket is. :)

 

Idén nem szeretnék ilyen gyorsító edzéseket végezni, inkább most már csak a távokat akarom növelni. Jövő tavasszal tervezem majd, hogy ilyen gyorsítókat is végzek.

 

Viszont a fogyás és a sok dombfutás tényleg gyorsított is. :)

RemAti képe

RemAti 2880 napja

Szép volt! Kellenek az ilyenek. Növeli a maga biztoságot. :)

http://futasrolnoknek.hu/futas/hogyan-gyorsulj-felmaratonon/

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!