lassukapitany futás

2011.02.17 Csütörtök, 19:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:29:31

Távolság

6 km

Tempó

04:55 p/km (12.20 km/h)

Edzésleírás

Kedvencem a tempófutás!!! :-D

 

Hú, ez isteni jól esett!

 

Az első körben kicsit gyorsabb voltam, mint akartam, mert még nem volt mihez viszonyítanom a tempót, de aztán belőttem magam 4:55 körül. Kicsit lihegős volt a vége, de mivel emelkedő végén van a befutó, nem gáz.

 

A napom is egész jó volt, úgy néz ki, megkapom az erőforrást (pénz + emberek) a fejlesztésekhez.

A képzésekhez már a múlt héten megkaptam a szükséges oktatót, ezt már szinte teljesen automatizáltam is. A mérőeszközök beszerzése, kalibrálása folyamatban, az adminisztratív háttérhez jövő héten kapok asszisztens. Pörög minden, ezt úgy imádom! Ha mindenre sikerül majd kialakítanom tőlem szinte független automata folyamatokat, akkor szeretnék egy dolgozói javaslat rendszert kiépíteni. A jó ötleteket megvalósítva egyre gazdaságosabbá, hatékonyabbá téve a gyárat... :)

 

Kalibrált mérőeszközök; képzett/vizsgáztatott emberek; majd aztán folyamatosan karbantartott gépek; egyértelmű/monitorozott folyamatok; folyamatos fejlesztések a dolgozói javaslatok alapján....hú az dejó lenne! :-D

 

Türelem, türelem...meglesz minden idővel... :) Hm, kb ezeken járt az eszem futás közben. :D

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:09:44 2 04:52 12.33 0 0 0 0
00:09:55 2 04:58 12.10 0 0 0 0
00:09:52 2 04:56 12.16 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

monique képe

monique 4875 napja

akkor ez biztosan egyénfüggő. velem rövid edzésnél is így volt mindig

lassukapitany képe

lassukapitany 4875 napja

Ja, most látom, hogy 10-15 percet írtál, és nem másodpercet...ha az első 1-2 km-en belövöm a tempót, nem nagyon szoktam mélypontot érezni. Lehet majd később, mikor már hosszabb edzéseket is futok.

lassukapitany képe

lassukapitany 4876 napja

Nem szokott semmi extra lenni, az első körben mindig nagyon erősnek érzem magam. Ezért is kell ott nagyon figyelnem az órát, hogy nehogy túl gyorsan fussak.

 

Gyakorlatilag 2 km egy szokásos kör nekem, és 1 km-nél már nagyon figyelnem kell az órát, és rendszeresen visszább venni. Ha nem vennék visszább, később lenne gond.

monique képe

monique 4876 napja

ok, de ennél a gyors kezdésnél nincs mélypontod olyan 10-15p környékén? ami után megint könnyebben esik, de átmenetileg elég szar érzés.. nekem volt, utána szoktam rá a lassabb bemelegítésre :)

ja és igen, a bemelegítő futás közben lehet sejteni h mennyire vannak a lábak jó állapotban aznap. ha érzem az erőt akkor gyorsabbra sikerül az első 100-400m, mint máskor - persze azért szigorúan lazán megyek. tehát ez nem egy gyors tempót jelent, csak más napokhoz képest.

lassukapitany képe

lassukapitany 4876 napja

Abszolút nem, de sajnos, amire inkább hajlamos vagyok, hogy túl gyorsan futom mindig az első körömet, mert nem érzem még a tempót. Talán ezért lenne jó a bemelegítés, hogy legyen valamennyi munka már az izmaiban, érezzem, hogy mennyire vagyok merev aznap, vagy épp száguldós állapotban.

 

Mondjuk, én ahhoz lusta lennék, hogy csak emiatt időt töltsek el pluszban. :-/

monique képe

monique 4876 napja

én 4:50 tempó előtt biztos h kocognék egy kicsit. neked nem esik rosszul az eleje így egy kicsit?

lassukapitany képe

lassukapitany 4877 napja

Hát, igazából ezt lehet hogy rosszul csinálom, én csak a speedwork-ök előtt melegítek. A tempó futások és egyéb futások előtt csak nyújtógyakorlatokat végzek.

monique képe

monique 4877 napja

jó sok mindenen gondolkoztál :))

amúgy a 4:52-es első kör előtt nem melegítettél be? akkor főleg szép tempó!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!