2011.03.01 Kedd, 14:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:47:45

Távolság

10 km Szint: 1 m

Tempó

04:47 p/km (12.57 km/h)

Edzésleírás

Üdv Mindenkinek!

Hihetetlen, de ma teljes erőből sütött a Nap!!! Olvadt is a hó.....

Felkészülés a félmaratonra:

A vasárnapi futás után még kicsit éreztem a bal lábamat, óvatosan, de dinamikusan melegítettem be, mivel elhatároztam, hogy a jövő hét szombatján lévő Rotary Félmaratonra szeretnék ezekkel a hétközi futásokkal felkészülni, a hétvége marad a maratoné.

Óvatosan indultam el, és az első 100 méteren majdnem bicegve futottam, majd kezdet nagyon gyorsan javulni a helyzet, a jobb lábam tökéletes volt, a bal lábam (szokásához híven) vacakolt kicsit. 100 méter után már nem volt semmi baj sem, elkezdtem óvatosan gyorsítani, viszonylag jól futható volt most az útvonal, egy-két rövidebb szakaszt kivéve, de azokat a járdán ki tudtam kerülni.

1,5 km tájékán jártam amikor kezdtem észrevenni, hogy ma nagyon jól megy a futás, nagyon kiváncsian vártam a szokásos sarkot ami vonatkoztatási hely, nos 2,3 km-nél 11 perc 3 mp mutatott a stopper, azt a mindenségit, ez sokkal jobb mint gondoltam...

Ekkor kicsit belegyorsítottam, és az első körömet (3,2 km) ha jól emlékszem 15 perc 53 mp alatt teljesítettem, hihetetlenül megörültem neki, mivel éreztem, hogy vannak még tartalékok, és felrémlet előttem annak a reális eshetősége, hogy 10 km-en csúcsot javítok (eddig 50 perc 45 mp volt)

Hiszen, mint számolgattam, egy kört ha tudok 16 perc alatt hozni, akkor 3 kör hozható 48 perc alatt, a maradék 400 métert, pedig muszály lesz hozni 2 percen belül, és akkor gondoltam hihetetlenül izgatottan akkor akár 50 percen belül is hozható a 10 km!!! Csak picit le kellene faragni a 16 percekből, nem sokat, csak 10 mp-ket ( 7 mp már volt az első körön) tehát cél: tartani a sebességet, vagy nagyon picit fokozni.

Hihetetlenül izgatottan futottam tovább. Úristen esetleg sikerülhet 50 percen belül futni a 10 km-et, életemben először.

Múlt év elején sikerült 60 percen belül futni, majd múlt év végén 54 perc volt, majd ez év elején a visszavitt cipőmben 50 perc 45 mp, most pedig miután tegnapelőtt futottam 32 km-et, és még mindig vacakol a bal lábam, úgy tudok egyéni csúcsot futni....

A második kör közepén, meg kellett állnom, mivel kikötődött a cipőm (életemben most először, és pont most...) veszítettem néhány értékes másodpercet, de sikerült hamar felgyorsulni.

Hihetetlenül izgatottan néztem a stoppert a 2. kör végén, és igen sikerült, több mint fél perc előnyöm volt a 32 perchez viszonyítva!!!

Összeszedtem minden erőmet, és ami a csövön kifér, jelszó: maxigáz!!

Elkezdtem egy dalrészletet dudolni 2 sort tudok belőle, annak is csak egy részét szöveggel, azt dudolgatom néha, ha nagyon nehéz futásom van, valamilyen okból kifolyólag.

Szinte szárnyaltam.

A 3. kör végén nézem az stoppert, abszolut lazán meglesz az 50 perc, sőt 49 percen belül leszek lazán!!!

Úristen!

A maradék 400 métere ( 1 kör 3,2 km)abszolut mindent beleadtam, és mikor áthaladtam  a képzeletbeli célon, megnéztem a stoppert, és mégegyszer megnéztem, majd megkérdeztem magamtól: Létezik ez?

Hihetetlen!

47 perc 45 mp!!!

A régi rekordomat 3 azaz három perccel megjavítottam!!!

Vannak még csodák!!!

( Az utolsó 400 méter kivételével végig csukott szájjal futottam, végig orron keresztül lélegeztem)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:47:45 10 04:47 12.57 1 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

18 hozzászólás

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4862 napja

Köszönöm szépen!

Bense Kriszti képe

Bense Kriszti 4862 napja

Ez tényleg nagyon jó lehetett! Gratulálok!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4863 napja

Köszönöm szépen!

Tündüs képe

Tündüs 4863 napja

Ezt a tempót! Igen jót mentél

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4865 napja

Majd kiderül!

De óvatosan futok, ha nem birok futni szabadnapot adok magamnak!

szelidlendulet képe

szelidlendulet 4865 napja

Hihetetlen vagy!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak így tovább!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Elektronikus hátbaveregetést küldök :-) Mi lesz itt a jövő hétvégén? Kíváncsian várom :-D

monique képe

monique 4865 napja

igen, RemAti nagyon okosat szólt! szerintem most már ne fuss nagyon keményet a márciusi versenyig. vagyis mondjuk futhatsz rövidet kemény tempóban de túl hosszút ne. szóval km-szám csökkentés a verseny hetében, az intenzitás megtartásával :)

RemAti képe

RemAti 4865 napja

Ne foglalkozz a számokkal. Egyre vigyázz ez a lendület megmaradjon meg a jövő hétvégére! Ne feledd az edzés eredmények nem mindig felfelé mutató irány. Vannak benne hullám völgyek. Egy szóval a megfelelő forma időzítésre vigyázni kell! Az elején a bicegés, azért zavaró csak óvatosan.

lassukapitany képe

lassukapitany 4865 napja

Gratula, ez nagyon ott van! Ha most ilyen, milyen lesz a jövőhét szombat? :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4865 napja

Igen a pihenő tényleg jót tesz!

Köszönöm a számokat, így még jobban örülök neki!

monique képe

monique 4865 napja

amúgy, ha a 2. kör végén 31:30 volt az idő (de gondolom ennél pár mp-cel jobb, mert úgy írtad), akkor a maradék 1 kör és a végső 400m (tehát 3,6km) átlagtempója 4:30 volt (13,3km/h). az szép belegyorsítás, mondtam én h megy neked az a tempó/sebesség :)

monique képe

monique 4865 napja

gratulálok, főleg az orron lélegzéshez :) ez így nagyon nagy ugrás/fejlődés. jót tesz ám néha a pihenő :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4865 napja

Köszönöm szépen! Nagyon rendesek vagytok!

RemAti képe

RemAti 4865 napja

Gratulálok!

oszanna képe

oszanna 4865 napja

Szép volt, gratulálok! :)

faxau képe

faxau 4865 napja

Gratulálok!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4865 napja

Köszönöm szépen!

Briel képe

Briel 4865 napja

Gratulálok, nagyon szépet futottál!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!