lassukapitany futás

2011.05.31 Kedd, 18:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:38:42

Távolság

8 km

Tempó

04:50 p/km (12.40 km/h)

Edzésleírás

Új futótechnika - Episode II. :)

 

Hát ez a futás elég komikusra sikeredett. Bejött amit RemAti jósolt, a szétesett mozgásról... Laza futást akartam, de annyira koncentrálnom kellett arra, hogy a lábaim és a kartempóm legalább nagyjából egyszerre mozogjon, hogy képtelen voltam lazítani. Külső szemlélőnek elég bénán nézhettem ki, és esküszöm, életemben ennyien még nem köszöntek nekem edzés közben...szerintem a kartempózásomra azt hitték, hogy integetek! :))

 

Totál meglepődtem, mikor az első kör végén ránéztem az órára és azt láttam, hogy hiába az baromira szétesett mozgás, hiába terepen futok, és nem aszfalton, 5 perces tempó alatt haladok. A második körben már kicsit kevésbé kellett koncentrálnom a mozgásra (meg agyilag el is fáradtam benne...), tényleg azt hittem, hogy belassultam, de nem, még jobbat futottam! :)))

 

Na, kíváncsi vagyok mi lesz ebből! Most csak a kipihentség miatt voltam ilyen virgonc, vagy a futótechnika miatt?

 

Mindenesetre a legközelebbi versenyem 10k lesz 11-én Kecskeméten. Ehhez nem akarok olyan sokat futni, nehogy addigra fogyjon el a kedvem. Inkább ilyen rövidebbeket, sőt, ha úgy érzem, ki is hagyok majd edzést a tervből.

 

Mindenesetre ez a mai amilyen fura edzés volt, olyan meglepően jó! A dombokra szó szerint felhúzott a kartempóm! :)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:19:27 4 04:52 12.34 0 0 0 0
00:19:15 4 04:49 12.47 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

lassukapitany képe

lassukapitany 4773 napja

Köszi skacok! :)

 

Richard:

Az egyik srác azt a megjegyzést tette, hogy ne szorítsam futás közben olyan szorosan a mellkasom elé a kézfejemet. Szerinte ha a felkarom és az alkarom kb 90 fokot zár be majd futás közben (és nem ennyire hegyesszöget), akkor lazábbak lesznek a felső testemen az izmok és emiatt kevesebb energiát használok majd. Szerinte így a légzésem is egyenletesebb lesz, és a karlendítések segíthetnek a futásban, jobban, mintha csak pici mozgásokat végzek a mellkasom előtt.

 

Nem nagy dolog, de egy próbát megér. :)

jrichard76 képe

jrichard76 4773 napja

Hmm, mi ez az új futótechnika?

faxau képe

faxau 4773 napja

:) Egs!

Tündüs képe

Tündüs 4774 napja

Úgy látom bővül a gyors szekció!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4774 napja

Azt a mindenségit ez aztán szép tempó!!!! Nemsokára a többiek csak távcsövön keresztül látnak téged, pontosabban a porfelleget....

RemAti képe

RemAti 4774 napja

-:) Úgy jártál mint én valamikor edzésen. Edzőm mindig azt mondtam engem először összekell törni és utána normálisan kezdek futni. Csináld végig ez így nagyon bíztató. Bár lehet, hogy még lesznek buktatók, de sebaj úgy néz ki az irány jó. -:)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!